De politie heeft na een melding over een man met een vuurwapen voor een huis in Winterswijk, een onderzoek ingesteld en schoten gelost bij de daaropvolgende aanhouding.

Bij de meldkamer kwam afgelopen nacht rond 1.00 uur melding binnen over een man die met een wapen voor een huis zou staan aan de Elzenstraat. Toen agenten bij de woning kwamen, zagen ze de man inderdaad staan. De agenten trokken meteen hun vuurwapen. De verdachte leek echter onder invloed te zijn en reageerde niet op de agenten, maar ging met zijn hand naar de binnenzak van zijn jas. Hierop heeft een van de agenten een waarschuwingsschot gelost.

Na het schieten werkte de verdachte mee en kon hij geboeid worden. Hij had geen wapen op zak, maar na een korte zoektocht werd een vuurwapen aangetroffen in de directe omgeving. Op basis van verklaringen van getuigen en een huls op straat, lijkt het erop dat er ook is geschoten met het vuurwapen.

Er zijn geen gewonden en ook zijn er geen beschadigingen aangetroffen na onderzoek van de politie. De verdachte is een 51-jarige man uit Winterswijk. Hij wordt nu verder gehoord over zijn rol en zit nog vast.