In Rotterdam heeft een motoragent aangifte gedaan van poging doodslag nadat een bestuurder van een personenauto onverwachts op hem in reed. De man was onder invloed van drugs en alcohol.

Rond 2.30 uur reed een motoragent over de Dordtselaan toen er plotseling vanuit een parkeervak een auto zonder verlichting wegreed. Daarop wilde de agent de bestuurder aanspreken om hem te wijzen op zijn rijgedrag. De man kreeg een stopteken maar in plaats van de aanwijzingen op te volgen gaf hij vol gas en reed in op de motoragent. Door snel gas te geven kon de agent een aanrijding voorkomen. De bestuurder raakte wel een andere geparkeerde auto, stapte vervolgens uit en rende weg. Kort hierna werd de 29-jarige Rotterdammer in de omgeving aangehouden.

Op het politiebureau bleek de man zo dronken dat een blaastest niet kon worden afgenomen. Een arts kwam daarop naar het bureau om van de man een bloedproef af te nemen. De 29-jarige verdachte werd daarna ingesloten voor nader verhoor. Hij beschikte niet over een rijbewijs. De politieman heeft aangifte gedaan van poging doodslag.