Bij invallen in twee horecazaken in de Van der Vennestraat in de Haagse Schilderswijk zijn arrestaties verricht. De politie heeft onder meer drugs en geld aangetroffen en in beslag genomen.

Naar aanleiding van signalen dat er in de cafés in drugs gehandeld zou worden, werd er een onderzoek gestart. Daaruit bleek dat dit waarschijnlijk het geval was. Agenten gingen op vrijdagmiddag over op actie en vielen tegelijk binnen in de twee panden.

Alle aanwezigen werden gecontroleerd en gefouilleerd. Een 37-jarige Hagenaar bleek ponypacks en bolletjes drugs bij zich te hebben. Bij een doorzoeking in zijn woning werden nog meer ponypacks gevonden. Drie andere verdachten zijn aangehouden voor het bezit van een mes, een groot geldbedrag, drugsbezit en het niet kunnen tonen van een ID.

Nadat alle aanwezigen waren gecontroleerd werden de cafés doorzocht door agenten en speurhonden. Dit leverde wapens als een ploertendoder, een aantal messen, een zwaard en een nepwapen op. Het café waar de drugs werden gevonden is voor twee weken gesloten op last van burgemeester Van Aartsen.