Drugs en wapens gepakt bij invallen banlieue Dijon na straatoorlog met Tsjetsjenen

De politie in de Franse stad Dijon heeft bij invallen heroïne, cocaïne, cannabis en wapens aangetroffen en in beslag genomen.

De acties volgen op de rellen van vorige week in de stad in het oosten van het land. Het was enkele dagen zeer onrustig door confrontaties tussen personen uit de banlieue en Tsjetsjenen. Het conflict had te maken met een eerder incident waarbij een jonge Tsjetsjeen werd aangevallen en zwaar toegetakeld in een banlieue. Er werden opgeroepen gedaan en Tsjetsjenen uit België, Duitsland en Frankrijk kwamen naar Dijon om wraak te nemen.

Na rellen en een soort straatoorlog keerde vorige week maandag de rust terug in de stad. De vader van de Tjetsjeense jongen die was aangevallen, had opgeroepen tot kalmte. Ook werden vanuit Parijs ruim honderd agenten gestuurd om de boel onder controle te krijgen. Na onderzoek zijn er nu invallen verricht bij verschillende verdachten in de banlieue Les Grésilles. Het onderzoek naar de straatoorlog wordt voortgezet en meer acties en aanhoudingen worden niet uitgesloten.