© Crime-Nieuws.nl

Drugs, wapens en aanhoudingen bij invallen in onderzoek gewelddadige rivaliserende jeugdgroepen

De politie heeft in een onderzoek naar gewelddadige rivaliserende jeugdgroepen in Den Haag, invallen gedaan en verdachten aangehouden.

Na uitvoerig recherche onderzoek zijn zes mannen en vrouwen in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar oud aangehouden. Zij zitten momenteel in volledige beperkingen en mogen zodoende alleen contact met hun advocaat hebben. Bij de actie zijn er in totaal elf woningen en bijbehorende kelderboxen in Den Haag doorzocht. Daarbij zijn onder meer verdovende middelen, wapens, telefoons en gestolen goederen aangetroffen. Deze spullen zijn door de politie in beslag genomen. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De verdachten zijn aangehouden in een langer lopend onderzoek naar gewelddadige rivaliserende jeugdgroepen in Den Haag. Er zijn al langere tijd grote zorgen om rivaliserende jeugdgroepen, die binnen verschillende gemeenten in de Eenheid Den Haag excessief geweld tegen elkaar gebruiken. Daarbij neemt het geweld volgens een woordvoerder toe.