© crime-nieuws.nl

Jaren cel voor productie miljoenen amfetamine pillen in drugslab Lunteren

De rechtbank heeft een man uit Lunteren veroordeeld tot een gevangenisstraf voor een drugslab waar miljoenen pillen met amfetamine geproduceerd zouden zijn.

Agenten troffen op 19 december 2021 in en rondom de woning van de 62-jarige man tijdens een inval meerdere synthetische grondstoffen aan in een bakwagen. Op het terrein trof de politie zo’n 75 kilo amfetamine en 90 liter amfetamineolie aan. Daarnaast werden verschillende spullen en stoffen aangetroffen die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Uit verder onderzoek bleek dat het aangetroffen drugslab goed was voor een productie van ruim 6 tot 7 miljoen pillen waarin amfetamine is verwerkt.

Volgens de advocaat van de man had zijn cliënt de op zijn perceel aangetroffen goederen opgekocht uit een oude loods en deze hadden volgens hem niets te maken met een drugslab. Daarnaast stelde de advocaat dat de man niet betrokken was met wat zich in de bakwagen afspeelde en dat deze door een ander werd gebruikt. De rechtbank gaat hier niet in mee en heeft een straf opgelegd van 50 maanden, met aftrek van het voorarrest.