Miguel Angel Trevino Morales alias Z40. © Mexico

Drugsbaas berucht Los Zetas drugskartel overgeplaatst na video over ontsnapping

De Mexicaanse autoriteiten hebben drugsbaas ‘Z40’ van het beruchte Los Zetas drugskartel per direct overgeplaatst naar een andere gevangenis.

De overplaatsing heeft te maken met een video die recent is opgedoken waarin gewapende, gemaskerde criminelen waarschuwen voor een plan om Miguel Angel Trevino Morales alias Z40 te bevrijden uit de gevangenis Almoloya. Daarop werd direct actie ondernomen en is Trevino overgeplaatst naar een nieuwe gevangenis.

Het nieuws werd bekend nadat zijn advocaat de drugsbaas probeerde te bezoeken en de mededeling kreeg dat Z40 niet meer in de gevangenis zit en is overgeplaatst. Ook zijn broer Omar Trevino Morales alias Z42 zit in een zwaarbeveiligde gevangenis in Mexico en wordt extra in de gaten gehouden vanwege mogelijke plannen om te ontsnappen.

Z40 was voor zijn aanhouding één van de meest beruchte criminelen van de wereld en er stond in totaal 7,5 miljoen dollar op zijn hoofd. Z40 is een leidend figuur in het Los Zetas kartel, of wat er momenteel nog van over is.

Miguel Angel Trevino Morales alias Z40. © Mexico