De aangetroffen Rolex-horloges, cash en drugs. © NCA

Drugsbende opgerold die partijen harddrugs vanuit Nederland in generatoren verstuurde

De Britse politie heeft een criminele organisatie opgerold die partijen drugs vanuit Nederland in generatoren verstuurde naar het Verenigd Koninkrijk.

Het onderzoek naar de groep werd gestart door de Britse National Crime Agency na de onderschepping van een partij harddrugs in maart 2019. Twee maanden later werd in Nederland nog twee ladingen onderschept en in beslag genomen. Het ging in totaal om 111 kilogram cocaïne en heroïne.

De drugssmokkelaars zouden legitieme transportbedrijven hebben gebruikt om generatoren van het Verenigd Koninkrijk naar België en expeditiebedrijven in Nederland te vervoeren. De generatoren werden vervolgens weer teruggestuurd naar dezelfde adressen in het Verenigd Koninkrijk, met daarin cocaïne en heroïne verborgen.

De politie kwam recent in actie en heeft vijf verdachten aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van tussen de 35 en 48 jaar oud en een vrouw van 35 jaar. Bij invallen en doorzoekingen zijn hoeveelheden cash geld, Rolex-horloges en dure auto’s zoals Mercedessen en Land-Rovers in beslag genomen. De verdachten zitten vast en het onderzoek naar de drugssmokkel is in volle gang.

De aangetroffen Rolex-horloges, cash en drugs. © NCA