Drugscrimineel die inspiratie was voor Netflixserie Undercover meldt zich bij politie

Een bekende drugscrimineel waarop een personage is gebaseerd in de Netflixserie Undercover, heeft zichzelf gemeld bij de politie.

Janus van W. meldt aan misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink: ‘Ik zei dat ik Ferry Bouman was en dat de recherche me zocht. Na vijftien minuten kwamen ze terug om mijn paspoort te vragen, ze kenden geen Ferry Bouman. Ik zei: ‘Ik ben Janus van W.’ Toen ging er een lampje branden.’

Van W. is op eigen houtje naar het politiebureau gegaan omdat de politie hem op een lijst met voortvluchtige criminelen zou hebben geplaatst. In 2011 kreeg hij nog een celstraf van 16 jaar opgelegd in België en kwam in 2015 op vrije voeten. Het personage Ferry Bouman zou deels op Janus van W. zijn gebaseerd.