Kush wietplantje © crime-nieuws.nl

Invallen en aanhoudingen voor runnen wietkwekende criminele organisatie en witwaspraktijken

De politie heeft in verband met een onderzoek naar het runnen van wietkwekerijen en witwaspraktijken invallen verricht en verdachten opgepakt.

Het onderzoek werd afgelopen jaar gestart en hierbij kwamen zeven mannen in beeld die verdacht worden van deelname aan een criminele organisatie. Het gaat om een 56-jarige man uit Huissen, drie mannen in de leeftijd van 32, 38, 27 en twee mannen van 40 jaar die verblijven en wonen in zowel Hengelo als Enschede. Tevens werd er een 38-jarige man uit Nijmegen aangehouden in een pand in Nijmegen waar 1600 stekken en 263 wietplanten werden aangetroffen.

Na deze aanhoudingen heeft de politie panden in Hengelo, Huissen, Gendt, Nijmegen, Enschede en een winkel aan de Zuiderhagen in Enschede doorzoekingen doorzocht. Op twee locaties in Hengelo en Enschede zijn wietkwekerijen aangetroffen (totaal 600 planten). Op twee andere locaties ontdekten agenten sporen van recent geruimde plantages.

Agenten troffen ook nog hoeveelheden kweekapparatuur en plantenvoeding aan die gebruikt wordt bij het kweken van wiet. In Gendt stond een aanhangwagen die compleet was ingericht voor het telen van wiet. Deze is in beslag genomen. De politie heeft afgelopen jaar meer dan tien wietkwekerijen in Oost-Nederland ontmanteld die gelinkt worden aan vijf van de aangehouden verdachten. Het onderzoek wordt voortgezet.