Drugslab crystal meth ontdekt in voormalige bakkerij – twee arrestaties verricht

Op donderdagmiddag heeft de politie een werkend drugslab ontdekt in een voormalige bakkerij aan de Ettensebaan in Breda.

De vermoedelijke intentie was om methamfetamine te produceren. Een 57-jarige man uit Azerbeidzjan werd ter plekke als verdachte gearresteerd door een Arrestatieteam. Later, op dezelfde dag, werd een 25-jarige man uit Tiel aangehouden in verband met deze zaak. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Op 10 augustus 2023 ontving de recherche informatie dat er een drugslab aanwezig zou zijn in een voormalige bakkerij aan de Ettensebaan. Vanwege de mogelijke gevaarlijke situatie en de moeilijke bereikbaarheid van het pand, werd een Arrestatieteam ingeschakeld. Bij aankomst werd inderdaad een actief drugslab aangetroffen. Hierop volgde de arrestatie van de 57-jarige verdachte ter plaatse.

De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen en de Forensische Opsporing hebben ter plekke een onderzoek uitgevoerd. Het drugslab zal vandaag worden ontmanteld door gespecialiseerde teams. Deze ontdekking wijst op de aanhoudende inspanningen van de politie om illegale drugshandel en productie aan te pakken en de veiligheid in de gemeenschap te waarborgen.