Donderdagavond is in een loods aan de Sprengenweg in Heerde een drugslab ontdekt. Volgens de politie werd er amfetamine geproduceerd. Er zijn twee aanhoudingen verricht. De politie onderzoekt de zaak.

Naar aanleiding van meldingen over dode vissen in de Zuidelijke Heerderbeek werd er een onderzoek gestart door inspecteurs van het Waterschap Vallei en Veluwe naar de loods. Geconstateerd werd dat er vanuit de loods afvalwater werd geloosd in een zijtak van de beek. Het vermoeden ontstond dat er mogelijk een drugslab in de loods gevestigd was. Daarop werd de politie ingeschakeld.

Donderdagavond werd overgegaan tot actie. Toen een vrachtwagen en een auto van het terrein af wilden rijden werden de bestuurders aangehouden. In de vrachtwagen werd een grote hoeveelheid chemicali├źn aangetroffen. In de loods bleek een grote amfetaminelaboratorium aanwezig te zijn. Ontmanteling van het lab vindt vandaag en morgen plaats. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl