Drugslab voor productie speed (amfetamine) ontdekt bij inval arrestatieteam

De politie heeft bij een inval in Neerkant een drugslab voor de productie van speed aangetroffen en ontmanteld.

Een arrestatieteam viel donderdagmiddag rond 15.00 uur een schuur binnen voor een doorzoeking. Tijdens het onderzoek bleek er een in werking zijnde drugslab aanwezig te zijn. Hier waren op dat moment drie mannen (35, 42 en 47 jaar oud) aan het werk en de verdachten werden direct aangehouden. De mannen hadden geen vaste woon- of verblijfplaats. Later werd op het terrein nog een 65 jarige man aangehouden.

Het viel de agenten op dat het lab qua oppervlakte niet heel groot was, maar wel grote ketels had waarin zij het product produceerden. Deze waren goed voor 1600 liter per stuk. Op het rommelige terrein troffen agenten nog een aantal schuren aan met daarin duizenden liters drugsafval. Ook werd een gestolen camper aangetroffen die vermoedelijk werd gebruikt als slaapplaats. In deze camper is een automatisch vuurwapen aangetroffen. Daarnaast stonden op het terrein ook nog twee gestolen auto’s.

De LFO (Landelijk Faciliteit Ontmantelen) heeft de productie voorzichtig gestopt en is aan het ontmantelen begonnen. De Dienst Landelijk Recherche trof het lab aan na een lopend onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit. De verdachten worden vandaag voor de rechter-commissaris in Den Bosch voorgeleid. Van de doorzoeking zijn beelden gemaakt die hieronder te bekijken zijn.