Drugslab, wapens en instabiele explosieve stoffen aangetroffen na tip Meld Misdaad Anoniem

De politie heeft na een tip via Meld Misdaad Anoniem een drugslab ontdekt en wapens aangetroffen bij een doorzoeking in Leersum.

Naar aanleiding van de binnengekomen melding stelden agenten op woensdag een onderzoek in bij een schuur achter een woning. Volgens de tipgever zou er een drugslab aanwezig zijn. Bij doorzoeking bleek hier inderdaad sprake van te zijn. De politie trof een drugslab en gevaarlijke chemische stoffen aan.

Het LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) werd ingeschakeld om verder onderzoek te doen het lab veilig te ontmantelen. Het LFO is een dienst van de Landelijke Eenheid en de medewerkers van het LFO zijn gespecialiseerd in het ontmantelen van drugslaboratoria en hebben veel kennis van chemicaliën. Ook de expertise van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is ingeroepen om verder te kunnen vaststellen welke stoffen precies waren opgeslagen.

Omdat de nodige stoffen zeer explosief bleken te zijn, kwamen ook de TEV-ers (Team Explosieven Verkenners) en de EOD (Explosieve Opruimings Dienst) ter plaatse, meldt en woordvoerder. Een van de stoffen die is aangetroffen was zeer instabiel is. Daarom is de stof op door de EOD (Explosieve OpruimingsDienst) op de Leusderheide tot ontploffing gebracht. De overige stoffen worden vandaag door een gespecialiseerd bedrijf vernietigd.

Tijdens een doorzoeking werden ook nog wapens aangetroffen, waaronder een aantal luchtdrukpistolen. De politie heeft een 39-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van harddrugs. Wat er precies werd geproduceerd wordt nog onderzocht.