Jaimie Vaes heeft aangifte gedaan tegen rapper Lil Kleine

Jaimie Vaes heeft aangifte gedaan tegen rapper Lil Kleine.

Dat heeft ze bekendgemaakt in het televisieprogramma Khalid & Sophie op NPO1. Het is voor het eerst sinds de vermeende mishandeling dat Vaes een reactie geeft in de media. Er werd onder meer gesproken over het incident vorig jaar op Ibiza en of er al aangifte is gedaan, wat inmiddels is gebeurd. De rapper zelf kwam enige tijd geleden al met een videoboodschap (klik hier voor beelden) vanuit Thailand.

Na het verschijnen van een video in februari werd Scholten door de Amsterdamse politie aangehouden. In de video zou te zien zijn hoe Vaes werd mishandeld. Na drie nachten in de cel werd de rapper weer op vrije voeten gesteld. Het OM was het daar niet mee eens en is in beroep gegaan. De rechtbank bepaalde dat Lil Kleine weer vast moest worden gezet. Na twee weken detentie is hij door de rechtbank onder voorwaarden vrijgelaten.

Eerder dit jaar werd Lil Kleine al veroordeeld voor betrokkenheid bij een mishandeling in een club in Amsterdam. Hij kreeg hiervoor een werkstraf opgelegd. Daar is hij tegen in beroep gegaan. Vorig jaar werd Scholten aangehouden voor een vermeende mishandeling van zijn vriendin. Die zaak werd geseponeerd.