Donderdag 4 juli heeft de politie in Rotterdam twee drugsrunners aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen. Tevens werd een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne en contanten in beslag genomen.

Donderdagavond hielden agenten van de ‘Regionale Interventie Eenheid’ een zogenaamde drugsrunnersactie in Rotterdam-West. Rond 22.30 uur werden ze in de buurt van het Burgemeester Meineszplein aangesproken door een runner. Via hem kwamen ze in contact met één van zijn handlangers. De twee verdachten beweerden dat ze kilo’s harddrugs zouden kunnen leveren.

Daar hadden de klanten (agenten) wel oren naar en gingen met één van de verdachten mee naar een pand aan de Rauwenhoffstraat. Daar ging de runner naar binnen om de drugs te halen. Toen hij naar buiten kwam werd hij direct aangehouden. Ook zijn handlanger moest mee. Het gaat om twee Rotterdammers van 34 en 42 jaar oud.

Na de aanhouding van beide verdachten werd er ook een inval/instap gedaan in het drugspand. Daar werd een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne, versnijdingsmiddelen en € 30.000,- aan contanten aangetroffen en in beslag genomen.

Bron: Politie