Vrijdag 5 juli is bij een schietpartij bij een woning in Assen één man gewond geraakt. De vermoedelijke daders zijn gevlucht in een auto.

Rond 16.00 uur vanmiddag kwam er melding binnen van een mogelijke schietpartij bij een woning aan de Lekstraat. Volgens buurtbewoners zou een auto diverse keren langs een woning zijn gereden, voordat er drie mannen uitstapten en naar binnen gingen. Bij het huis werd er opeens geschoten. Eén man raakte daarbij gewond aan zijn hoofd en is al bloedend, maar wel bij bewustzijn, naar een ziekenhuis overgebracht.

De drie verdachten zouden drie donkere mannen zijn. Twee waren volledig gekleed in het zwart en één droeg een rode jas. Vermoedelijk zijn ze gevlucht in een blauwe Fiat Punto met schade aan de rechterkant.

Getuigen melden RTV Drenthe dat er bij het huis een mes zou zijn gevonden met wit poeder eraan, waarschijnlijk cocaïne. Als dat echt zo is zou de schietpartij mogelijk een mislutke drugsdeal of een ordinaire ripdeal zijn. Maar dat zal nog moeten blijken.