Dubbele liquidatie in Salou gelinkt aan zware drugsmilieu Franse Marseille

De Spaanse politie onderzoekt een dubbele liquidatie op straat. De slachtoffers zouden links hebben met het zware criminele drugsmilieu in het Franse Marseille.

Twee personen zijn woensdagavond in Salou op straat doodgeschoten in wat lijkt op een gerichte aanval. Een van de slachtoffers raakte eerst ernstig gewond maar overleed later op donderdag. De schietpartij vond plaats vlak voor 23.00 uur op de Plaça de les Palmeres in de kustplaats in Zuid-Catalonië.

De vermeende daders sloegen na de schietpartij op de vlucht in een auto met een Frans kenteken. Om 23.10 uur onderschepte de Catalaanse politie, de Mossos d’Esquadra, de auto op de AP-7 snelweg bij het gebied van Mèdol. De politie arresteerde een 24-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de schietpartij. De politie is nog op zoek naar twee andere verdachten.

In de auto werden bij doorzoeking meerdere wapens aangetroffen. De politie sluit niet uit dat de zaak verband houdt met drugshandel en vermoedt een link met drugscriminelen uit Marseille. Zowel de slachtoffers als de verdachte komen naar verluidt uit de regio.

De schietpartij heeft de lokale autoriteiten geschokt. Salou is een populaire toeristische bestemming aan de Middellandse Zee. Er zijn nog geen verdere details over de identiteit van de slachtoffers bekendgemaakt en het motief voor de schietpartij wordt nog onderzocht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de dubbele liquidatie.