Jeffrey Epstein
Laatste politiefoto (mugshot) van zakenman Jeffrey Epstein, verdacht van misbruik. © Department of Justice

Eilanden zedendelinquent Epstein voor tientallen miljoenen verkocht en worden vijfsterren resorts

De eilanden van zedendelinquent Jeffrey Epstein zijn verkocht en worden vakantieresorts.

Een miljardair heeft tientallen miljoenen dollars betaald voor de twee privé-eilanden van de overleden zedendelinquent Jeffrey Epstein. De eilanden Great St. James en Little St. James behoren tot de Amerikaanse Maagdeneilanden. De nieuwe eigenaar, Stephen Deckoff, wil er een luxe vakantieresort bouwen, zo meldt The Washington Post.

Zakenman Epstein, die eerder veroordeeld was voor misbruik van tientallen meisjes, zou op Little St. James meerdere minderjarigen hebben misbruikt. De autoriteiten denken dat Epstein Great St. James vooral had gekocht om pottenkijkers uit de buurt te houden. Hij wilde naar verluidt niet dat bezoekers zouden zien wat zich afspeelde op het nabijgelegen eiland.

De miljardair heeft naar verluidt 60 miljoen dollar (54 miljoen euro) betaald voor de eilanden, veel minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van 125 miljoen dollar. De deal wordt door The Washington Post omschreven als “twee halen, één betalen”. Het vijfsterrenresort moet in 2025 de deuren openen, als alles volgens plan verloopt natuurlijk.

Het geld dat de eilanden hebben opgeleverd gaat naar de overheid van de Maagdeneilanden. Epstein zelf zou in 2019 zelfmoord hebben gepleegd in zijn cel. Veel mensen geloven dit verhaal niet en er zijn ook veel zaken die niet kloppen rond zijn dood. Het officiële verhaal is nog steeds dat de zedendelinquent zelfmoord heeft gepleegd. Of dat zo blijft valt nog te bezien.