Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Dubbele moord ripdeal vakantiehuisje Hooge Zwaluwe was volgens justitie noodweer

De Belgen die in Hooge Zwaluwe de Amsterdamse captain van No Surrender, Brian Dalfour, en Muljaim Nadzak doodschoten tijdens een ripdeal moeten worden ontslagen van rechtsvervolging.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Volgens de officier van justitie schoten de vier Belgische verdachten uit zelfverdediging in het vakantiehuisje in oktober 2015. De Belgen zijn vanaf het begin in de val gelokt en dachten cocaïne te gaan kopen. Uit onderschept telefoonverkeer blijkt dat de doodgeschoten slachtoffers van plan waren om nep cocaïne te verkopen aan de Belgen. Toen ze de kopers probeerden te beroven van geld ging het mis en werden Dalfour en Nadzak doodgeschoten.

Op 14 oktober 2015 kwamen in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe No Surrender kopstuk Brian Dalfour en Muljaim Nadzak om het leven. Dit was het gevolg van een, vermoedelijk, uit de hand gelopen ripdeal. De groep uit Nederland zou mogeljk van plan zijn geweest de Belgen, die in de veronderstelling waren een partij cocaïne te gaan kopen, te rippen van hun geld.