© US Army via Wikimedia Commons

‘Leden motorclub Caloh Wagoh verdacht van voorbereiden liquidaties zes Amsterdamse criminelen’

De van liquidaties verdachte leden van motorclub Caloh Wagoh kregen volgens een tweede kroongetuige moordopdrachten van de gezochte Ridouan T. die op de Nationale Opsporingslijst staat.

Dat meldt Het Parool. De kroongetuige Tony de G. heeft verklaard dat de verdachten opdrachten kregen van Ridouan T. en zijn vermeende medeverdachten. De plannen voor liquidaties werden besproken in PGP-berichten die later zouden zijn aangetroffen bij Delano ‘Keylow’ R., een kopstuk van Caloh Wagoh. Naar verluidt zou hij zelf foto’s hebben gemaakt van versleutelde berichten en die hebben bewaard op verschillende gegevensdragers.

Verder is bekend geworden dat de leden van Caloh Wagoh plannen hadden om zes bekende Amsterdamse criminelen te liquideren. De verdachten werden al gelinkt aan de liquidaties van Jaïr Wessels in Breukelen in juli 2017, Farid Souhali in april 2017 in Den Haag en Zeki Yumusak in juli 2017 in Rotterdam. Daar komen nu dus ook voorbereidingen voor liquidaties op de zes Amsterdamse criminelen. De moordplannen komen vrijdag aan de orde in een inleidende zitting in de beveiligde rechtbank van Rotterdam.