Duitse arts verdacht van meerdere verkrachtingen dood aangetroffen in gevangenis

Een Duitse arts die verdacht wordt van een reeks verkrachtingen is dood aangetroffen in zijn cel.

De 32-jarige Philipp G. heeft zich volgens de politie van het leven beroofd. De voormalige assistent-arts van het Evangelisches Klinikum Bethel in Bielefeld in Noordrijn-Westfalen zou zichzelf verstikt hebben. De exacte omstandigheden rond zijn dood zijn nog niet bekendgemaakt.

G. werd donderdagochtend rond 6.00 uur door een cipier gevonden in zijn cel. Er was volgens de autoriteiten geen aanleiding voor speciale veiligheidsmaatregelen zoals het geval is als iemand bijvoorbeeld suïcidaal is. ‘Hij gedroeg zich normaal en vertoonde geen suïcidaal gedrag. Integendeel. De man leek zich te hebben verzoend met zijn opsluiting en informeerde naar het dagprogramma en mogelijkheden om te werken’, aldus de directeur van de gevangenis Uwe Nelle-Cornelsen tegenover Duitse media.

De arts werd door meerdere patiënten beschuldigd van misbruik. Het zou gaan om minstens twee personen en mogelijk meer dan tien slachtoffers. G. zou hen hebben verdoofd en het misbruik hebben gefilmd. De verdachte werd vorige week maandag aangehouden en overgebracht naar de gevangenis waar hij enkele dagen later dood werd gevonden. Of het onderzoek nu zal worden voortgezet door justitie en de politie is niet bekend.