Duitse plofkrakers amateurs vergeleken met de NL’se collega’s

Net over de grens in Duitsland worden al geruime tijd regelmatig plofkraken gepleegd door NL’se en Duitse plofkraak bendes. Naar nu blijkt zijn de Nederlanders succesvoller en professioneler in vergelijking met de Duitsers.

Dat meldt Der Spiegel op basis van informatie van de politie. Volgens Duitse agenten is er een duidelijk verschil in de werkwijze waarop de plofkrakers de geldautomaten proberen op te blazen.

In eerste instantie toen de reeks plofkraken begonnen werd gedacht dat de daders uit Nederland afkomstig waren. Dit blijkt niet het geval want de plofkraken worden gepleegd door én Nederlandse bendes én Duitse bendes.

De politie ziet een duidelijk verschil tussen Nederland en Duitsland. De NL’ers gaan professioneler te werk, plannen hun kraak goed, gebruiken betere methodes en springstof om de geldautomaat op te blazen en slaan toe in snelle wagens waardoor ze in een mum van tijd weer in Nederland zijn.

De Duitse plofkrakers noemt de politie amateurs. Ze maken miljoenen schade maar maken vrijwel nooit iets buit. In december werd een bende uit Kleef opgerold die maar liefst dertien keer heeft toegeslagen zonder een euro te verdienen. Alleen al aan benzine waren ze honderden euro’s kwijt zonder er ooit iets voor terug te zien. Nu raken ze mogelijk ook nog hun vrijheid kwijt.