Duitse politie nog steeds op zoek naar dader die vier personen neerstak in sportschool

De politie in Duitsland is nog steeds op zoek naar de dader van een steekpartij in een sportschool.

Op dinsdagmiddag heeft een man in een sportschool in de Duitse stad Duisburg vier mensen neergestoken. In eerste instantie werd gedacht dat er mogelijk meerdere daders waren, maar de politie gaat er nu van uit dat de man hoogstwaarschijnlijk alleen handelde. Er ontbreekt nog steeds ieder spoor van de dader, zo meldt de recherche woensdag.

Volgens berichten in de Duitse media zou de dader een van de slachtoffers gericht hebben aangevallen, terwijl de overige drie slachtoffers werden neergestoken tijdens zijn vlucht. Drie van de gewonden hebben een spoedoperatie ondergaan en een van hen verkeert nog steeds in levensgevaar, aldus een woordvoerder van het openbaar ministerie. De politie heeft inmiddels wel de andere gewonden kunnen spreken.

Het incident vond plaats terwijl er ongeveer tachtig leden aanwezig waren in de sportschool. Het is nog niet duidelijk hoe de dader heeft weten te ontsnappen en in welke richting hij is gevlucht. Opvallend is dat de sportschool geen videobewaking heeft, waardoor er geen beeldmateriaal beschikbaar is om de dader op te sporen.

Over het motief van de dader is op dit moment nog niets bekend. De aanklager, Jill McCuller, roept getuigen op om zich te melden bij de politie om zo meer informatie te verzamelen over het incident. Het is een afschuwelijke gebeurtenis die veel vragen oproept en hopelijk zal er snel meer duidelijkheid komen over de achtergrond van deze laffe daad.