© US Army via Wikimedia Commons

Vrouw doodgeschoten door vriend na weigeren om kind met hem te krijgen

Een man zit vast voor het doodschieten van zijn vriendin omdat ze weigerde een kind met hem te krijgen.

Een man uit Texas wordt verdacht van het doodschieten van zijn vriendin omdat ze weigerde een kind met hem te krijgen. Adam Byrd (23) zou zijn vriendin, Jade Alyssa Alvarez (22), op 6 april meerdere keren hebben beschoten, volgens een rapport van de politie van San Antonio.

Alvarez had de avond voor haar dood contact met Byrd toen hij haar vroeg om langs te komen. Dit was de laatste keer dat Alvarez levend werd gezien. De getuige die haar die avond zag, identificeerde later Byrd als haar vriend en verklaarde dat Alvarez weigerde om een kind met hem te krijgen.

Byrd heeft een uitgebreid arrestatieverleden, voornamelijk voor drugsbezit, maar hij werd op 1 april aangeklaagd voor twee gevallen van gewapende overval. Na zijn arrestatie voor deze overvallen, gaf Byrd toe dat hij hetzelfde pistool had gebruikt om Alvarez te vermoorden.

Alvarez had een 3-jarige zoon en had net haar middelbare schoolopleiding afgerond. Ze werkte in de voedselindustrie en was van plan om in het najaar naar de universiteit te gaan. Haar vrienden en familie zijn geschokt door haar dood en herinneren haar als een toegewijde en liefdevolle moeder.

Byrd zit momenteel vast op een borgtocht van $400.000. Hij zal worden vervolgd voor moord en wapenbezit. De zaak heeft veel aandacht gekregen in de lokale gemeenschap en er zijn oproepen voor gerechtigheid en strengere wapenwetten.