De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de ontvoering van een Duitser in Nijbroek. Het slachtoffer werd klemgereden door mannen in een BMW en moest onder bedreiging van een vuurwapen mee.

Op vrijdagochtend 3 mei staan twee busjes met Duitse kenteken rond 7.00 uur op de parkeerplaats bij de begraafplaats aan de Twelloseweg in Terwolde. De Duitsers zijn bij elkaar in de auto gaan zitten wanneer op een gegeven moment twee auto’s, een Volkswagen en BMW, aan komen rijden. Er stappen een aantal mannen uit en de Duitsers ruiken onraad en slaan op de vlucht.

Er ontstaat vervolgens een achtervolging en in Nijbroek worden de slachtoffers klemgereden. Onder bedreiging van een wapen moet één van de mannen instappen in de BMW. De ander weet zich te verstoppen, zo vertelt hij later aan de politie. De mannen uit de BMW nemen ook het busje van het duo mee. Een getuige ziet het gebeuren en belt de politie. De politie stelt na de melding een onderzoek in en agenten troffen na korte tijd het tweede slachtoffer aan. Hij had zich verstopt.

Het slachtoffer dat is meegenomen, krijgt onderweg verschillende vragen van de mannen in de BMW. Na een tijdje wordt hij weer afgezet en kan hij in zijn eigen busje stappen. Het is tot nu toe onbekend waar dit precies was. Agenten zien het busje, een grijze Volkswagen Crafter, even later rijden aan de Domineestraat in Twello. De politie stopt het busje en haalt de bestuurder eruit. Dit blijkt te gaan om het ontvoerde slachtoffer.

De recherche onderzoekt de zaak en heeft onder meer sporen verzameld. De politie is nu op zoek naar getuigen die meer informatie hebben rondom de ontvoering en mogelijke betrokkenen.