De politie heeft de grootste coffeeshop op het dark web genaamd DutchMagic opgerold. Bij invallen zijn onder meer stapels 500 euro briefjes en goudstaven aangetroffen.

De actie vond eind vorig jaar al plaats maar de politie bracht het nieuws donderdag pas naar buiten. Op DutchMagic werd jaarlijks voor miljoenen euro’s aan softdrugs verkocht. Klanten konden hun wiet en hasj bestellingen betalen met bitcoins en de pakketjes werden geleverd via de post.

Tijdens invallen en huiszoekingen hebben agenten beslag gelegd op meerdere vuurwapens, twee panden, voertuigen, gegevensdragers en goudstaven met een waarde van om en nabij de half miljoen euro. Daarnaast zijn er stapels cash aangetroffen en in beslag genomen. Een 42-jarige man uit Hoensbroek is bij de actie aangehouden. Het onderzoek loopt nog en de politie verwacht meer aanhoudingen te verrichten.

DutchMagic is de derde website op het dark web die in korte tijd wordt opgerold door politie en justitie. Begin mei werd de grootste online drugsmarktplaats WallStreet Market uit de lucht gehaald bij een gezamenlijke actie van Europol, de FBI, DEA en Duitse en Nederlandse politie.