O.G. Kush met veel haartjes en THC © crime-nieuws.nl

Duitsers gepakt met partij wiet in auto na belletje van ‘alerte getuige’ in Assen

In Assen hebben agenten een partij wiet in beslag genomen na een melding van een alerte getuige die een aantal personen met tassen een woning in en uit zag lopen. Er zijn ook aanhoudingen verricht.

Een getuige zag donderdagochtend een aantal verdachte personen in de wijk Peelo. Hij belde de politie en meldde dat meerdere personen met tassen in en uit een woning liepen. Toen de politie ter plaatse kwam waren twee personen al vertrokken in een auto.

Surveillerende agenten waren snel in de wijk en zagen de auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en agenten gingen met het duo in gesprek. Al snel roken ze een zeer sterke henneplucht. In de auto werd een partij wiet aangetroffen. In totaal ging het om 12 kilogram. De twee inzittenden van 24 en 25 jaar, afkomstig uit Duitsland, werden aangehouden.

Vervolgens gingen agenten naar de betreffende woning waar de getuige de mannen had gezien met tassen. Ook hier werden nog eens drie aanhoudingen verricht. Het ging om een 26-jarige inwoner van Assen, een 29-jarige inwoner van Westerbork en de eigenaresse van de woning. De vrouw is inmiddels weer vrijgelaten de andere vier zijn ingesloten voor nader onderzoek.