Duizenden euro’s cash gevonden in weiland na wilde achtervolging met ruim 200 km/u en crash

De politie heeft na een achtervolging en crash duizenden euro’s aangetroffen in een weiland in Terschuur en verdachten aangehouden.

Twee mannen vielen woensdagavond rond 20.45 uur op bij de politie nadat ze met snelheden van ver boven de 200 kilometer per uur over de snelweg reden. Agenten gingen er direct achteraan, maar de mannen negeerden het stopteken en gaven extra gas.

Vanwege de hoge snelheden en het gevaar dat dat met zich mee bracht, besloten de agenten de achtervolging te staken. Ondertussen werden via de Meldkamer andere agenten naar de A1 gestuurd om de collega’s te ondersteunen en de vluchtende auto verderop te kunnen stoppen.

De bestuurder van de vluchtauto verloor op een gegeven moment de macht over het stuur en crashte. De auto kwam tegen de vangrail van de snelweg. De twee inzittenden, een 22-jarige man uit Rotterdam en een man van 27 uit Den Haag, vluchtten het naastgelegen weiland in. Via de sloot probeerden ze er aan de andere kant vandoor te gaan, maar daar stuitten ze op twee doortastende burgers. Die hielden de mannen staande en droegen hen over aan agenten, die de mannen aanhielden.

Ondertussen werd er ook een agent met een speurhond opgeroepen om onderzoek te verrichten. Een oplettende automobilist had namelijk gezien dat de mannen iets weg hadden gegooid in het weiland. De melding bleek te kloppen want in het weiland werd ruim 13.500 euro gevonden.

De twee mannen zijn gisteravond door ambulancepersoneel nagekeken en vervolgens meegenomen naar het politiebureau en vastgezet. De politie onderzoekt waar het geld vandaan komt en of het legaal of crimineel verdiend geld is en wat de rol van de twee mannen daarbij is. De gecrashte auto is weggesleept en wordt ook onderzocht.