Nieuwe informatie leidt naar verdachte gewapende cold case overval op juwelier in Montfoort

De politie heeft in een onderzoek naar een cold case gewapende overval in Montfoort een verdachte aangehouden na nieuwe informatie.

Op 14 mei 2013 rond 9.20 uur werd de juwelier aan de Hofstraat overvallen door drie gewapende mannen. Op dat moment waren de juwelier en een klant in de zaak. Toen de eerste verdachte de zaak binnenstapte, had de juwelier direct een vervelend gevoel, zo vertelde hij later, meldt de politie.

De juwelier bleek slachtoffer van een gewelddadige overval en werd geslagen, getrapt en bedreigd met een vuurwapen. De klant hield zich angstig schuil achter de toonbank. Zij zag alles gebeuren, maar bleef gelukkig zelf ongedeerd. Een overvaller sloeg het glas van de vitrinekasten in en in korte tijd maakten de daders een grote hoeveelheid sieraden buit. Na de overval zijn de mannen lopend op de vlucht geslagen. Op een andere locatie zouden ze in een auto zijn gestapt en weggereden.

Het onderzoek werd destijds uitgevoerd door een speciaal rechercheteam. Er werd een sporen- en buurtonderzoek gedaan en meerdere getuigen werden gehoord. Ook kwam de zaak aan bod op televisie in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht. Dit alles leidde destijds nog niet naar een doorbraak in het onderzoek.

Eind 2019 kwam er nieuwe informatie omtrent de overval binnen bij de politie. Deze informatie gaf direct aanleiding om het onderzoek opnieuw te openen en leidde naar een nieuwe verdachte. De 28-jarige man uit Lopik werd woensdag aangehouden door de politie en zit vast.

Naast de verdachte die gisteren werd aangehouden, heeft de politie nog andere verdachten op het oog. Het onderzoek naar de gewelddadige overval is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.