Duizenden kilo's hasj onderschept in vrachtwagen Marokko onderweg naar Europa
© DGSN

Duizenden kilo’s hasj onderschept in vrachtwagen Marokko onderweg naar Europa

De Marokkaanse autoriteiten hebben donderdag een vrachtwagen onderschept met een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen.

De zending van 3.285 kilo drugs, verpakt in jutebundels, werd gevonden in de provincie Larache, aan de Atlantische rand van het land.

De drugs waren vermoedelijk bestemd voor de haven van Tanger, waar ze per veerboot naar Spanje zouden worden verscheept. Het is echter ook mogelijk dat de zending aan de kust terecht zou komen voor overslag op snelle schepen. De onderzoekers houden alle scenario’s open.

De drugs zijn in beslag genomen en de chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden. Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang.

Het Marokkaanse Directoraat Algemene Nationale Veiligheid (DGSN) heeft de onderschepping van de drugs bevestigd. De DGSN zegt dat het een belangrijke slag is tegen de drugshandel.

De Spaanse autoriteiten hebben ook gereageerd op de onderschepping. De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken, Fernando Grande-Marlaska, heeft gezegd dat de samenwerking tussen de Spaanse en Marokkaanse autoriteiten essentieel is om de drugshandel te bestrijden.

De onderschepping van de 3.285 kilo drugs is een belangrijke slag tegen de drugshandel in Marokko en Spanje. Het is een teken dat de autoriteiten in beide landen nauw samenwerken om de illegale drugshandel te bestrijden.