Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Duizenden koekjes met wiet en 90.000 euro cash aangetroffen in bakkerij Schiedam

De politie heeft bij een bakker in Schiedam duizenden koekjes met wiet aangetroffen en in beslag genomen.

Eerder dit jaar werd een onderzoek gestart door de gemeente Schiedam, justitie en de politie. Hierbij kwamen de verdachten en hun bijzondere bakkerspraktijken in beeld. Het leidde afgelopen zondag bij een doorzoeking in het pand aan de Koolhovenstraat naar de bijzondere vondst.

Er bleken ruim 4800 koekjes met wiet aanwezig te zijn. Ook trof de politie 90.000 euro cash aan en nam dit in beslag. Twee verdachten van 53 en 39 jaar zijn aangehouden. De mannen zijn inmiddels heengezonden, maar blijven wel verdachten. De koekjes zijn vernietigd en het geld is in beslag genomen. De bakkerij is op last van de burgemeester gesloten.

Schiedam – Agenten hielden zondag 20 september een 53-jarige Rotterdammer en een 39-jarige Schiedammer aan in een onderzoek naar de handel in softdrugs. In een bakkerij aan de Koolhovenstraat werden 4800 koekjes gevuld met hennep aangetroffen en in een opslagbox in de omgeving nog eens tientallen dozen gevulde koekjes. Ook werd bijna 90.000 euro aan contanten in beslag genomen.