Ravage en duo op de vlucht na plofkraak in Purmerend

De politie onderzoekt een plofkraak bij een juwelier in Purmerend.

In de nacht van donderdag op vrijdag hoorden getuigen rond rond 03:00 uur een harde knal bij een pand aan de Padjedijk. De politie kreeg meerdere meldingen en ging direct naar de betreffende locatie. Daar werd duidelijk dat een pand van een juwelier het doelwit was van een plofkraak.

Door de knal is veel schade ontstaan. Er raakte voor zover bekend niemand gewond. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan naar mogelijk achtergebleven explosieven, maar deze werden niet aangetroffen. Vervolgens is er forensisch onderzoek ingesteld. Voor het onderzoek is de straat tijdelijk afgesloten.

Na de knal zouden volgens getuigen twee in het donker geklede mannen zijn weggerend en daarna vertrokken op een scooter in de richting van de Kaasmarkt. De politie is meteen een zoekactie gestart en heeft met meerdere eenheden gezocht naar mogelijke verdachten. Er werd niemand meer in de omgeving aangetroffen. Het is nog onbekend of bij de plofkraak iets is buitgemaakt.

De recherche komt voor het onderzoek naar de plofkraak graag in contact met getuigen én mensen die een camera hebben in de buurt en in het bezit zijn van beelden.