© Pexels / Pixabay

Duizenden mensen straat op in Bosnië uit protest na livestream moorden bodybuilder

Duizenden mensen zijn maandag in verschillende steden in Bosnië en Herzegovina de straat op gegaan om te protesteren tegen femicide. Aanleiding was een bodybuilder die tijdens een livestream onder meer zijn ex om het leven bracht.

De aanleiding was het gruwelijke incident waarbij een 35-jarige voormalige bodybuilder en fitnessinstructeur zijn ex-vrouw vermoordde en de moord live uitzond op Instagram.

De schokkende gebeurtenissen namen een tragische wending toen de man na de moord op zijn ex-vrouw twee andere mannen doodde en drie anderen, waaronder een politieagent, verwondde. Uiteindelijk beroofde de dader zichzelf van het leven.

De moorden en met name de live-uitzending van de moord op zijn ex-vrouw hebben Bosnië en Herzegovina in shock gebracht. In de livestream was te zien hoe de man een pistool pakte en een kogel door het hoofd van de vrouw schoot. Op de achtergrond was het huilen van een kind te horen, zo wordt gemeld.

Lokale media berichtten dat enkele duizenden mensen de livestream van de moord hebben gezien, waarbij sommigen de verdachte zelfs zouden hebben aangemoedigd. De afschuwelijke gebeurtenissen hebben geleid tot grootschalige protesten in het hele land, waarbij mensen zich uitspreken tegen femicide en geweld tegen vrouwen.