Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Bodybuilder brengt meerdere personen om het leven tijdens livestream Instagram

Een bodybuilder heeft meerdere personen om het leven gebracht tijdens een livestream op Instagram.

Een schokkende gebeurtenis schokte de gemeenschap toen een 35-jarige Bosnische bodybuilder, Nermin Sulejmanovic genaamd, afgelopen vrijdag een reeks afschuwelijke daden pleegde. Hij livestreamde op Instagram terwijl hij zijn ex-vrouw op brute wijze vermoordde, gevolgd door een schietpartij die eindigde in zijn eigen zelfmoord.

De reeks van gewelddadige handelingen vond plaats in de noordoostelijke stad Gradacac. Sulejmanovic filmde minstens drie video’s waarin hij het bloedige geweld documenteerde dat drie mensen het leven kostte en nog eens drie verwondde.

De tragedie begon op vrijdagochtend toen Sulejmanovic een verontrustende video op Instagram plaatste. Hierin kondigde hij aan dat zijn volgers getuige zouden zijn van een live executie. Hij richtte de camera vervolgens op zijn ex-vrouw, wiens gezicht bebloed en misvormd was door verwondingen. Achtergrondgeluiden onthulden het huilen van een kind.

In de huiveringwekkende clip schold hij haar uit en beschuldigde hij haar van het aangeven van huiselijk geweld bij de politie. Ongeveer 12.000 mensen zouden de moord live hebben bekeken.

Hij identificeerde zichzelf als de vader van het kind en beweerde dat zijn ex-vrouw het kind meer dan een week voor hem had “verborgen” en hem had aangegeven bij de politie. Vervolgens schoot hij zonder enige emotie een kogel door het voorhoofd van de vrouw.

In andere video’s, die hij live bleef streamen terwijl hij door de politie werd achtervolgd, bekende Sulejmanovic dat hij nog twee anderen had vermoord: een man en zijn jonge zoon. Hij verwondde ook een politieagent, een andere man en een vrouw op verschillende locaties in Gradacac.

De Bosnische autoriteiten zijn geschokt door deze tragische gebeurtenis. Nermin Niksic, premier van de Bosnische Federatie, uitte zijn verdriet en benadrukte dat hoewel de moordenaar zijn eigen leven had genomen, dit de levens van de slachtoffers niet kon terugbrengen. Er is onderzoek gaande naar de moorden.