Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Duo moet jaren de cel in voor zware mishandeling en ontvoering bij ‘afstraffing criminele milieu’

De rechtbank heeft 3,5 jaar cel opgelegd voor een zware mishandeling en ontvoering. Het zou volgens de rechters gaan om een afstraffing in het criminele milieu.

Op 13 december 2020 belde een 30-jarige man uit Valburg het slachtoffer om te praten. Met een smoes lokte hij de man een auto in. Terwijl de man uit Valburg reed, pakte de ander, een 39-jarige man uit Doetinchem, het slachtoffer in de auto met een arm om zijn nek vast. Zijn keel werd dichtgedrukt en hij kon zodoende niet meer weg. De mannen zijn vervolgens naar een donkere, afgelegen plek in het bos gereden. Daar trokken zij het slachtoffer uit de auto en hebben hem mishandeld.

De mannen sloegen het slachtoffer meerdere keren met vuisten tegen zijn hoofd. Nadat het slachtoffer op de grond was gevallen, trapten zij hem meermaals tegen zijn hoofd. Door de mishandeling raakte het slachtoffer gewond, waaronder een gebroken oogkas en losse voortanden. De mishandeling had volgens de rechtbank daarnaast een grote impact op de psychische gesteldheid van het slachtoffer.

De verklaring van de mannen dat het slachtoffer hen aanviel met een mes en dat zij daarna uit noodweer handelden vindt de rechtbank ongeloofwaardig. De rechtbank spreekt de mannen vrij van diefstal met geweld, omdat uit het dossier niet blijkt dat de mannen goederen van het slachtoffer hebben gestolen. De twee zijn wel veroordeeld tot 3,5 jaar cel voor de zware mishandeling en ontvoering. Ook moeten de twee een schadevergoeding van ruim 7000 euro betalen.