Duo op de vlucht met dure merkkleding op motorscooter gepakt na ramkraak

De politie heeft na een ramkraak in Amsterdam aanhoudingen verricht.

In de nacht van donderdag op vrijdag sloegen rond 4.30 uur ramkrakers toe bij een kledingwinkel aan de Pieter Cornelisz Hooftstraat. Volgens getuigen ramde een rode Peugeot de pui van het pand waarna twee mannen naar binnen zijn gegaan. De daders graaiden tassen vol dure merkkleding en sloegen met een motorscooter op de vlucht.

De agenten die als eerste ter plaatse zijn, constateren forse schade aan de pui van het winkelpand en zetten het gebied rond de winkel ruim af. Het Operationeel Centrum (meldkamer) positioneerde vervolgens eenheden op strategische plekken in de buurt. Met ondersteuning van een politiehelikopter wordt vervolgens het vluchtende duo op de motorscooter getraceerd in de omgeving van de Vrije Geer in Nieuw-West. Daar houdt de politie de eerste verdachte aan. De tweede verdachte rent weg en wordt aangehouden op de Blankenbergestraat. Het tweetal, Amsterdammers van 25 en 30 jaar oud, is ingesloten voor onderzoek.

Ondanks de aanhoudingen spreekt het onderzoeksteam graag met mensen die iets opvallends hebben gezien of gehoord rond de Pieter Cornelisz Hooftstraat. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden, bijvoorbeeld van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Het onderzoek naar de ramkraak is nog in volle gang.