Duo op motor schiet net voor Belgische grens op man in zwarte auto

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een mogelijke schietpartij in Sluis, net voor de grens met België. Twee mannen op een motor zouden achter een zwarte auto aan hebben gezeten en geschoten.

Het schietincident vond maandag rond 16.45 uur plaats op de Nederherenweg net voor de grens met België. Volgens getuigen reed een zwarte auto vanuit de richting België in de richting van Sint Anna ter Muiden. De auto werd achtervolgd door twee mannen op een motor.

Op een gegeven moment stopt de zwarte auto en vlucht de bestuurder uit de wagen. Hierop wordt direct het vuur geopend door de passagier op de motor. Volgens de melders zouden er meerdere schoten zijn gelost. Kort daarna stapt de schutter weer achterop de motor en de twee mannen keren om en rijden weer in de richting van België.

De man uit de zwarte auto stapt weer in zijn voertuig en verdwijnt richting Sint Anna ter Muiden. Het is niet bekend of hij gewond is geraakt. Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan bij de politie. Op de auto zaten Belgische kentekenplaten maar het nummer is niet bekend.

De twee mannen op de motor droegen beiden een integraalhelm en zodoende is er geen signalement bekend. De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over de schietpartij en mogelijke toedracht.