Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Cel geëist voor mishandeling en vernedering vriendin met bord ‘hoer’ om nek

Een man uit Arnhem hoorde vandaag 1,5 jaar cel tegen zich eisen voor het vernederen en ernstig mishandelen van zijn vriendin. Het slachtoffer werd vrijwel naakt de straat opgestuurd met een bordje om haar nek met de tekst: ‘hoer’.

De bizarre actie vond in juli 2014 plaats bij de flat van de vrouw in Hoogeveen. Een buurtbewoonster meldt aan RTV Drenthe dat het slachtoffer onder de blauwe plekken zat en helemaal trilde. Uiteindelijk is de 32-jarige man aangehouden inzake mishandeling.

De mishandelingen en vernederingen zouden te maken hebben met verdenkingen van vreemdgaan. De verdachte dacht dat zijn vriendin vreemd was gegaan met de buurman. Als straf stuurde hij het slachtoffer naar buiten met een bord en alleen een onderbroek aan. Het stel was net drie maanden samen toen het al helemaal uit de hand liep.

De vrouw bleek tientallen verwondingen (43 in totaal!) over haar hele lichaam te hebben, waaronder een gebroken ruggenwervel. De verdachte ontkent alles en zegt zijn vriendin niet te hebben mishandeld. De man zit momenteel al vast in verband met een andere straf. De rechter doet binnenkort uitspraak inzake de mishandeling en vernedering van de vrouw.