Duo opgepakt voor afpersingen en diefstal na afspraakjes via social media

De politie heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar afpersing, diefstallen met geweld en vrijheidsberovingen. De slachtoffers werden via social media benaderd voor een afspraak.

Het gaat om zeven vrijheidsberovingen in de periode van 24 november 2018 tot en met 18 januari 2019. Bij alle zaken gebruikten de daders dezelfde manier van werken. De e slachtoffers werden via social media uitgenodigd voor een persoonlijke ontmoeting op diverse locaties in Venlo.

Op het moment dat ze elkaar troffen, wisten de verdachten ze zo ver krijgen dat ze in bij hen in de auto stapten. Eenmaal in de auto sloeg de sfeer heel snel om en werden de daders agressief. De slachtoffers werden gedwongen om onder meer hun mobieltje en portemonnee af te geven en werden bedreigd met een mes (en in één geval met een vuurwapen). Ook pinpassen en pincodes werden buitgemaakt en er is een flink geldbedrag gestolen.

Na uitgebreid onderzoek kwam de politie uit bij twee verdachten uit Venlo. De mannen van 20 en 21 jaar zijn aangehouden en zitten vast voor verhoor. Het onderzoek naar de berovingen/afpersingen is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.