Invallen bij beruchte Marranella clan Camorra in Spanje

De Spaanse politie heeft invallen gedaan en aanhoudingen verricht in een onderzoek naar de beruchte ‘Marranella clan’ van de Camorra. De actie had te maken met geripte partijen hasj uit Marokko.

Agenten vielen meerdere panden binnen in de regio van Campo de Gibraltar en Malaga. Bij de actie zijn in totaal veertien personen aangehouden. Volgens de Guardia Civil gaat het om leden van de beruchte Marranella clan. Eén van de arrestanten is volgens verschillende bronnen de baas van de clan, Era Giuseppe.

De leden van de Camorra clan werkten samen met Britten in de omgeving van Campo de Gibraltar. Er werden drugstransporten uit Marokko gesmokkeld en ook geript. Van verschillende personen hebben de leden van de Marranella clan grote partijen hasj gestolen.

De verdachten gingen volgens de politie gewelddadig te werk en hebben in oktober geprobeerd om een leider van een lokale drugsbende te ontvoeren. Dit mislukte nadat er een vuurgevecht ontstond tussen de Camorra clan en leden van de drugsbende.

Enkele maanden eerder, in maart, werden twee Italianen op klaarlichte dag onder schot gehouden in Manilva en ontvoerd. De mannen hebben uiteindelijk, nadat ze ruim 24 uur waren gemarteld, meerdere locaties opgegeven waar partijen hasj te vinden waren. Daarna zijn de stash plekken leeggehaald door de Camorra leden.

De drugs werden door de bendeleden vervolgens met campers vervoerd naar Rome. Daar werden de tonnen hasj weer doorverkocht en kwamen zodoende op de markt terecht. Bij de actie is een halve ton hasj en zijn zes luxe wagens plus een camper in beslag genomen.

[fvplayer id=”38″]