Amnesia haze wiettopjes © crime-nieuws.nl

Dure horloges en grote hoeveelheid hennep voor chocola en olie gepakt in Haarlem

De politie heeft in Haarlem aanhoudingen verricht in verband met oplichting, witwassen en drugs. Bij de actie zijn onder meer dure horloges in beslag genomen.

Naar aanleiding van een strafrechtelijk onderzoek heeft de politie donderdagochtend drie woningen in de gemeente Haarlemmermeer en Haarlem doorzocht. Tijdens de doorzoekingen is beslag gelegd op kostbare horloges en een dure personenauto.

Dit conservatoire beslag kan na een eventuele veroordeling o.a. gebruikt worden om geleden schade van de slachtoffers terug te betalen, bijvoorbeeld ter compensatie van de betaalde goederen die niet afgeleverd werden.

In een pand in Haarlem werd een grote hoeveelheid hennep aangetroffen. Hier werd de hennep, volgens de politie, ook verwerkt tot bijvoorbeeld hennepchocolade, hennepolie en henneplolly’s. Ook vond de politie een hoeveelheid harddrugs. Hierbij ging het om ruim honderd pillen (vermoedelijk XTC).

Vijf personen zijn aangehouden op verdenking van witwassen en/of oplichting. Het gaat om drie mannen uit de gemeente Haarlemmermeer en gemeente Bloemendaal van 51, 25 en 26 jaar oud. Verder zijn twee verdachten aangehouden in verband met de drugsvangst. De politie onderzoekt de zaak.