Dure horloges en vuurwapen in beslag bij vader gepakt met zoons voor gestolen BMW

Een vader uit Den Bosch is samen met zijn zoons aangehouden voor heling en mogelijk ook diefstal van een BMW.

Agenten troffen zondagmiddag in de omgeving van het Rompertcentrum in Lith een gestolen BMW aan. De politie hield de auto in de gaten en toen deze ging rijden gingen agenten er achteraan. Uiteindelijk werd de auto op de LithseDijk gecontroleerd en hij bleek toen in het gezelschap van een tweede auto. De totaal vier inzittenden van de beide auto’s werden aangehouden, waarna bleek dat het onder andere ging om een vader met zijn zoons.

Bij doorzoeking werd een zak wiet aangetroffen in de BMW. Verder bleek dat de man er van verdacht wordt met criminele activiteiten een aanzienlijk geldbedrag te hebben verdiend. Reden waarom de officier van justitie in een ander strafrechtelijk onderzoek en machtiging had afgegeven tot beslaglegging op goederen van de verdachte. 

Na de aanhoudingen deed de politie verder onderzoek in de woning van de vader uit Den Bosch. Daar vonden agenten een grote hoeveelheid goederen die er op duiden dat de man zich waarschijnlijk bezig zou houden met voertuigcriminaliteit. Zo werden er onderdelen van voertuigen, kentekens en autosleutels aangetroffen. Met de bij de verdachte aangetroffen autosleutels hebben agenten een onderzoek ingesteld in de buurt. Hierbij werden nog drie auto’s aangetroffen, waarvan de man de sleutels in bezit bleek te hebben. In een bestelauto vonden de agenten tijdens het onderzoek een flinke sealbag wiet en een vuurwapen met munitie. Tevens troffen ze een vermoedelijk omgekatte personenauto en een mogelijk van diefstal afkomstige auto aan. De aangetroffen auto’s en andere goederen werden voor nader onderzoek in beslag genomen.

In het kader van afpakken van crimineel verdiend vermogen, legde de politie beslag op twee auto’s. Verder droeg de man een mogelijk kostbaar horloge. Ook die werd in beslag genomen. In zijn woning werden nog enkele andere, mogelijk dure horloges gevonden, die ook zijn meegenomen door de politie. De hoofdverdachte en zijn oudste zoon zitten nog vast. De jongste aangehouden zoon is in verband met zijn leeftijd na verhoor in vrijheid gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.