Dure horloges, Louis Vuitton-tassen en cash gepakt bij aanhouding verdachte phishing en witwassen

De politie heeft in een onderzoek naar phishing en witwassen een verdachte in Uithoorn aangehouden.

Na een onderzoek van enkele maanden werd op dinsdagavond 1 februari een 24-jarige man aangehouden op verdenking van witwassen, overtreding van de wet wapens en munitie en verschillende cybercrimedelicten, waaronder het versturen van grote hoeveelheden phishing e-mails (zogenaamd afkomstig van buitenlandse banken) en het beheren en ontwikkelen van diverse phishing websites, meldt een woordvoerder. De aanhouding is nu pas bekendgemaakt.

De verdachte werd in zijn woning aangehouden en de politie heeft direct een doorzoeking verricht. Hierbij werden dure horloges met een waarde van circa 65.000 euro, designertassen van Louis Vuitton en cash geld aangetroffen en in beslag genomen. Ook nam de politie gegevensdragers en mobiele apparaten mee voor nader onderzoek. In een door de verdachte gehuurde kluis, werd een collectie zogeheten Pokemon-kaarten in beslag genomen, met een geschatte waarde van 11.000 euro. De politie onderzoekt de mogelijkheid om deze goederen als crimineel vermogen aan te merken en af te pakken.

Verdachte
De raadkamer van de rechtbank heeft de voorlopige hechtenis van de 24-jarige verdachte op 14 februari verlengd met een periode van 30 dagen. Omdat de verdachte tot vandaag in alle beperkingen zat, is de aanhouding niet eerder gemeld.