© YouTube (foto ter illustratie)

Dure horloges, veel geld en vuurwapens gepakt bij invallen verdachten grootste crystal meth drugslab ooit in Nederland

De politie heeft in het onderzoek naar de grootste en meest professionele crystal meth drugslab ooit ontdekt in Nederland, meerdere verdachten aangehouden.

De grootste en meest professionele drugslab ooit werd in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juli 2021 ontdekt bij een doorzoeking aan de Hoogbosweg. De politie kreeg de locatie in beeld door informatie uit versleutelde pgp-chatberichten. Eenmaal binnen bleek dat twee loodsen met elkaar in verbinding stonden en gebruikt werden om tot 100 kilo crystal meth te produceren. Dat is een productiecapaciteit van meer dan een miljoen euro aan harddrugs per dag.

Op zes locaties in Weert vonden vanochtend in verband met het onderzoek naar het drugslab doorzoekingen plaats. Hierbij waren zeker honderd agenten en medewerkers van het Openbaar Ministerie (OM) betrokken. Op deze locaties trof de politie twee vuurwapens, een aanzienlijke hoeveelheid contant geld, dure horloges en sieraden aan, alsook spullen die mogelijk verband houden met drugshandel. De herkomst van deze spullen wordt verder onderzocht. Drie mannen zijn aangehouden. Het gaat om verdachten van 28, 35 en 51 jaar oud allen afkomstig uit Weert. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.