© crime-nieuws.nl

Panden doorzocht bij invallen grootschalige kweek van wiet gelinkt aan growshop Krabbendijke

De politie heeft in een onderzoek naar het illegaal kweken van wiet, invallen verricht en panden doorzocht gelinkt aan de eigenaar van een growshop.

Eind 2021 is het onderzoek naar aanleiding van binnengekomen informatie over voorbereidingen inzake hennepteelt gestart door de politie. De hoofdverdachte is eigenaar van een growshop in Krabbendijke. Het runnen van een growshop is strafbaar in Nederland, omdat een growshop wettelijk beschouwd wordt als een bedrijf dat zich bezighoudt met voorbereidingshandelingen voor de illegale hennepteelt. Ondanks dat medewerkers van een growshop zich volgens een woordvoerder van de politie zelf niet bezighouden met het kweken en/of telen van wiet, wordt er wel indirect geld verdiend aan het illegaal kweken van wiet.

Agenten hebben vanochtend invallen gedaan in Krabbendijke, Zegge, Bergen op Zoom en Amsterdam. Hierbij zijn doorzoekingen verricht en goederen in beslag genomen. Het gaat onder meer om communicatiemiddelen. Er zijn geen verdachten aangehouden. Het onderzoek naar illegale kweek van wiet wordt voortgezet. De politie maakt een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente. De burgemeester neemt later een beslissing of er bestuurlijk ook nog verdere stappen worden ondernomen.