€ 50.000.000,- aan hasj onderschept in Algeciras

In de Spaanse stad Algeciras is een enorme hoeveelheid hasj onderschept. Het zou gaan om een partij van ruim 32 ton. De drugs zaten verstopt in een vrachtwagen met een lading meloenen afkomstig uit Marokko. Het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat het om een record gaat. De drugs vertegenwoordigen een waarde van om en nabij de € 50.000.000,-.

De bestuurder van de vrachtwagen was een Marokkaan. Hij is gearresteerd bij de operatie die ‘Melonar’ werd gedoopt, naar de meloenen die in de vrachtwagen zaten, en uitgevoerd werd op 27 april jongstleden. Tussen de lading meloenen zat in totaal 32,38 ton hasj verstopt. De drugs hebben een marktwaarde van ongeveer € 50.000.000,-.

De hasj was verstopt achter twee pallets met kisten meloenen in een vrachtwagen die vanuit Tanger net was aangekomen in de haven van Algeciras. De Marokkaanse vrachtwagen had als bestemming Perpignan in Zuid-Frankrijk net over de grens met Spanje. De drugs zijn in beslag genomen en zullen spoedig worden vernietigd.