© crime-nieuws.nl

Nederlander gepakt in Spanje in operatie ‘The Boss’ voor grootschalige kweek van wiet in villa’s

In Spanje is een drugsbende opgerold die op grote schaal wiet kweekte in villa’s.

De Spaanse Guardia Civil heeft zeven personen van Engelse, Colombiaanse, Belgische en Nederlandse nationaliteit gearresteerd en zeven wietkwekerijen ontdekt die waren gevestigd in luxe villa’s.

De criminele organisatie had een netwerk opgezet rond de productie en verkoop van wiet die hen enorme winsten opleverde. Toen ze onlangs werden ontdekt, werd een vloot van luxe auto’s en motorfietsen in beslag genomen, inclusief een Ferrari, naast andere waardevolle goederen.

Op 23 maart begon de laatste fase van operatie The Boss. Nadat alle nodige bewijzen waren verzameld zijn agenten zeven verdachte huizen, allemaal luxe villa’s in verschillende urbanisaties in de stad Calpe, binnengegaan voor doorzoekingen. In sommige van hen werden de wietkwekerijen gevonden in ondergrondse bunkers met valse beveiligingsdeuren, wat hun ontdekking bemoeilijkte.

De politie hield zeven personen tussen 30 en 61 jaar oud aan en agenten hebben 1600 wietplanten in beslag genomen, evenals 20 kilogram aan gedroogde en verpakte toppen klaar voor transport, 60.000 euro in contanten en vijf luxe voertuigen, waaronder een Ferrari ter waarde van meer dan 150.000 euro.