Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Echtpaar komt terug van vakantie en vindt nieuwe bewoner in eigen huis

Thuiskomen van vakantie en een nieuwe bewoner aantreffen in je huis. Het overkwam een Haags echtpaar in maart dit jaar. Een man had de sloten laten vervangen en had zich zelfs ingeschreven bij de gemeente.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. De man stond vandaag voor de rechter in Den Haag waar hij veroordeeld is tot acht maanden cel wegens huisvredebreuk, diefstal en oplichting. Daarvan zijn twee maanden voorwaardelijk. Ook moet hij verplicht psychisch worden behandeld en moet hij begeleid gaan wonen.

De dader was geen onbekende in de woning want hij heeft er in het verleden gewoond. Inmiddels was hij al ruim 3,5 jaar geleden verhuisd. Toen de huidige bewoners op vakantie waren belde de man de woningcorporatie met het verhaal dat hij zichzelf had buitengesloten. Er werd een slotenmaker gestuurd die deur opende en er een nieuw slot in zette.

De man ging er wonen en heeft zich zelfs ingeschreven op het adres. In totaal heeft hij er vier dagen gezeten. In die korte tijd heeft de man veel schade aangericht. Nagenoeg alle waardevolle spullen en geld zijn verdwenen, vloerkleden zijn vies, kasten zijn vernield en alle familiefoto’s zijn van de muur gehaald en weggegooid.