Invallen en arrestaties voor diefstallen dure auto’s en deelname criminele organisatie

De politie heeft in een onderzoek naar de diefstal van dure auto’s vier verdachten aangehouden en vijf woningen en een garagebedrijf doorzocht.

Het onderzoek werd onder leiding van het Landelijk Parket van het OM op begin mei gestart naar aanleiding van informatie uit het buitenland. De opgepakte verdachten, vier mannen uit Zeist (2x) en Utrecht en Almere in de leeftijd van 26 tot en met 40 jaar, worden verdacht van betrokkenheid bij autodiefstallen en deelname aan een criminele organisatie.

Het gaat in dit onderzoek om diefstallen van dure voertuigen, zoals Range Rovers, in de periode tussen mei 2017 en juli 2017. De buitgemaakt voertuigen zijn gestolen op verschillende locaties in Nederland, waaronder ’s-Hertogenbosch en Utrecht.

Bij de doorzoekingen van de woningen van de verdachten heeft de politie diverse goederen in beslag genomen. Er zijn onder meer inbrekerswerktuigen en andere apparatuur in beslag genomen. Bij het garagebedrijf zijn diverse gestolen auto-onderdelen in beslag genomen.